Sinds RICOH in 2013 de allereerste 360 gradencamera* lanceerde, speelt het bedrijf een vooraanstaande rol binnen deze opkomende technologie, die voortdurend evolueert. De camera wordt steeds meer een volwaardige tool voor allerlei (professionele) activiteiten en industrieën waaronder virtual reality (VR), sociale media, de zakelijk markt, vastgoed en meer. Uitzonderlijke beelden en een strak design komen samen in een camera waarmee uniek beeld gecreëerd kan worden; een soepele integratie voor elk element van het dagelijkse leven, zowel zakelijk als voor plezier.

De RICOH THETA Z1 is het nieuwste model van de serie waarmee RICOH uitzonderlijke optische en beeld verwerkende technologieën inzet. De compacte body is uitgerust met 1.0-inch CMOS-beeldsensoren voorzien van achtergrondverlichting met ongeveer 23 megapixels, waarmee 360-gradenbeelden met hoge resolutie worden vastgelegd.

De camera ondersteunt diverse opnamemodi die het toelaten om hoge resolutiebeelden te maken in verschillende omgevingsomstandigheden: outdoor, 's nachts, indoor, tropische stranden of besneeuwde bergzichten, niets is onmogelijk.

Het is zelfs mogelijk om vloeiende en fascinerende 360-gradenvideo's in 4K (3840x1920 pixels) en 30 frames per seconde op te nemen, met dank aan de krachtige 3-axis roterende stabilisatie die rotatiebewegingstrillingen compenseert.

De body van de camera laat het toe aan gebruikers om met één blik allerlei informatie te zien, inclusief het aantal mogelijke beelden en de belichtingsinstellingen. Hiermee is de bestuurbaarheid van de camera aanzienlijk verbeterd. Naast JPEG, ondersteunt de RICOH THETA Z1 nu ook Adobe® DNG-formaat (RAW) zodat gebruikers kunnen genieten van professioneel editen zoals met een algemene digitale spiegelreflexcamera.

Basisverbeteringen qua prestatie zijn met name terug te zien in het AndroidTM -systeem, dat nu uitbreidingen aanbiedt die toegevoegd kunnen worden aan de Z1 via installatie van verschillende plug-ins. De THETA Z1 voldoet niet alleen aan de hoge eisen van serieuze fotografen, maar biedt ook een optimale bruikbaarheid aan voor zowel professionals als amateurs.

910774