Sensorreiniging

Zie je kleine zwarte puntjes of draadjes op je digitale foto's? Dan heeft je digitale spiegelreflexcamera waarschijnlijk een vervuilde sensor. Stof op de sensor wordt zichtbaar als je egale vlakken fotografeert, bijvoorbeeld lucht. Ook al heeft je camera een sensorreinigingssysteem, dan kan het nog voorkomen dat er stof op de sensor komt en dat de stofdeeltjes zichtbaar blijven.

Controleer je sensor op vuil

  • Zet de camera in de A-stand en stel de diafragma
  • waarde hoog in (22 of 32)
  • Stel de iso-waarde laag in, bijvoorbeeld op iso 100
  • Maak een foto van de lucht en controleer het beeld door in te zoomen tot 200%.

Vakkundige reiniging van de sensor

Wij maken de sensor van je reflex- of systeemcamera op een professionele manier schoon, snel en in eigen huis. Een droge schoonmaakbeurt kost €25,-. Mocht uw sensor vuil bevatten dat niet droog te reinigen is, reinigen wij deze op de natte methode. Om dit vuil te lijf te gaan gebruiken we een natte oplossing, namelijk een sensor swab met de juiste vloeistof. De kosten hiervoor zijn € 40,-. Prijs is inclusief de kosten van de door ons gebruikte sensor-swabs. Voor degenen die zelf de sensor willen reinigen, hebben wij allerlei middelen in de verkoop om dat zelf te doen, maar: zorg wel dat je echt goed weet waar je aan begint, want een beschadigde sensor kunnen wij ook niet meer ''oppoetsen'' en vervangen is een kostbare aangelegenheid!

Langsbrengen 

Voor een reiniging kunt u de camera bij ons langsbrengen. Vaak kunt u hier op wachten. U kunt van te voren even bellen of dit op het gewenste moment kan. Denkt u er wel even aan om de camera met een volle accu te brengen

 

Let op! Wij kunnen geen sensoren van compactcamera's schoonmaken, daarvoor moet de camera naar de reparateur. Vraag in de winkel om advies.