Sigma AF 150-500mm F5-6.3 APO DG OS HSM Nikon Volledige grootte weergeven

Sigma AF 150-500mm F5-6.3 APO DG OS HSM Nikon

€ 699,00

In prijs verlaagd!

-€ 100,00

€ 799,00

  • Telezoom: 150-500mm
  • Filtermaat: 86mm
  • Gewicht: 1780gr
  • Beeldstabilisatie: ja

Meer details

Sigma

0085126737559

 

Direct leverbaar

Dit ultra-telezoom objectief is voorzien van Sigma’s unieke OS (Optical Stabilizer) systeem wat een winst van ca. 4 belichtingstops oplevert (bij Sony en Pentax vattingen kan de OS functie van het objectief niet tegelijkertijd in combinatie met de stabilisatiefunctie van de camera worden gecombineerd). Het telebereik van 500mm maakt het mogelijk om onderwerpen op grote afstand te fotograferen. Drie SLD (Special Low Dispersion) glaselementen zorgen voor een excellente correctie van de chromatische aberratie. Het objectief stelt scherp d.m.v het verplaatsen van de achterste lensgroep (Rear Focus) wat afwijkingen tijdens de scherpstelling voorkomt en zorgt voor optimale optische prestaties over het gehele scherpstel- en zoombereik. Het objectief is tevens voorzien van HSM (Hyper Sonic Motor) wat zorgt voor een snelle en stille scherpstelling. Dankzij de slipkoppeling is het zeer eenvoudig de scherpstelling handmatig te corrigeren indien gewenst. Dit objectief kan ook met de optioneel leverbare Sigma EX APO Teleconverters worden gebruikt.

Het OS (Optical Stabilizer) systeem werkt met 2 sensoren die zowel de verticale als de horizontale bewegingen van de camera registreren waarna een speciale lensgroep deze bewegingen direct compenseert. Hiermee wordt bewegingsonscherpte in hoge mate voorkomen en is het mogelijk om ca. 4 stops langere sluitertijden te gebruiken. Mode 1 is ideaal voor algemeen gebruik en Mode 2 is zeer effectief bij bewegende onderwerpen zoals bijvoorbeeld motorsporten etc.

Dit telebereik maakt het mogelijk onderwerpen op grote afstand te fotograferen en creatieve opnamen te maken dankzij het bijzondere perspectief. Dankzij het OS systeem is het zoekerbeeld stabiel en is het onderwerp goed te beoordelen. De statiefgondel (TS-31) is afneembaar waardoor het objectief prettig in de hand ligt.

Dit objectief heeft een kortste instelafstand van 220cm over het gehele zoombereik en met een afbeeldingsmaatstaf van 1:5.2 is het zeer geschikt voor close-up fotografie. Het is ideaal om bijvoorbeeld bloemen en insecten te fotograferen zonder deze te verstoren.

Drie SLD (Special Low Dispersion) glaselementen zorgen voor een excellente correctie van de axiale chromatische aberratie. Het objectief stelt scherp d.m.v het verplaatsen van de achterste lensgroep (Rear Focus) wat afwijkingen tijdens de scherpstelling voorkomt en zorgt voor optimale optische prestaties over het gehele scherpstel- en zoombereik. Sigma’s SML (Super Multi Layer) lenscoating zorgt er voor dat inwendige reflecties en spookbeelden maximaal worden onderdrukt en zorgt tevens voor een neutrale kleurweergave.

Het objectief is tevens voorzien van HSM (Hyper Sonic Motor) wat zorgt voor een snelle en stille scherpstelling. Dankzij de slipkoppeling is het zeer eenvoudig de scherpstelling handmatig te corrigeren

Het gebruik van de Sigma EX DG APO converter 1.4X of 2X is mogelijk en zorgt voor resp. een 210-700mm/F7-8.8 (MF) of 300-1000mm/F10-12.6 (MF) bereik. De Sigma EX DG APO Teleconverters zijn speciaal ontwikkeld om een optimale kwaliteit te garanderen in combinatie met dit objectief.

Technische specificaties

Lenselementen21
Lensgroepen15
Beeldhoek in graden (35mm)16.4-5
Beeldhoek in graden (SD formaat mm)9.5-2.9
Aantal diafragmalamellen9
Kleinste diafragma22
Grootste diafragma5
Kortste instelafstand (cm)220
Maximale vergroting1:5.2
Filtermaat86
Diameter (mm)94.7
Lengte (mm)252
Gewicht (g)1780
ZonnekapJa
StatiefgondelJa
EtuiJa
ConverterNee

Schrijf uw recensie

Sigma AF 150-500mm F5-6.3 APO DG OS HSM Nikon

Sigma AF 150-500mm F5-6.3 APO DG OS HSM Nikon

  • Telezoom: 150-500mm
  • Filtermaat: 86mm
  • Gewicht: 1780gr
  • Beeldstabilisatie: ja

Schrijf uw recensie

Waarom deWinkel.nl?

 Info-Europa Waarborg

 Scherpe prijzen

Fysieke winkel

14 dagen zichttermijn

Altijd verzekerd verzonden

Gratis verzending vanaf € 189,- (binnen Nederland)

Bepaal zelf waar u uw pakket afhaalt

Ruim assortiment

Professioneel advies

Beveiligd bestellen en betalen