Alles over lensdoppen

Alles over lensdoppen

Een lensdop dient er bescherming van het glas en de coatings op uw lens. Krassen en waterschade kunnen eenvoudig voorkomen worden met een, vaak relatief goedkope, lensdop. Echter zijn er nogal veel lensdoppen en past elke lensdop lang niet op elk model camera. Om die reden hebben wij voor u deze blog geschreven om eenvoudig en snel de goede lensdop te vinden.

Waar op letten?

Zoals eerder vermeld past niet elke lensdop op elke camera of lens. Om er zeker van te zijn dat u de juiste kiest is het belangrijk het objectiefdiameter van uw camera of objectief te weten. Deze wordt aangeduid in millimeters en is vaak in de rand van de lens te lezen. Een voorbeeld hiervan is 55mm. Vaak wordt er gevraagd naar een lensdop van/voor een bepaald merk. Zo kan het zijn dat iemand tijdens het wandelen in het bos zijn/haar lensdop van de Canon camera verloren is. Belangrijk om te weten is dat er dan niet gekozen hoeft te worden voor een originele Canon lensdop, en dit geldt voor alle merken. Uit ervaring is gebleken dat er een minimaal verschil in kwaliteit zit tussen de originele A-merk lensdoppen en de merken welke zich puur richten op accessoires. Echter is vaak de lensdop van het A-merk een stuk hoger geprijst.

Wat raden wij aan?

Wanneer u op zoek bent naar een goede vervangende lensdop is het niet nodige een originele lensdop aan te schaffen, en kunt u dus geld besparen. Hierbij adviseren wij te kijken naar lensdoppen van het merk Caruba. Voor vaak minder dan €10,- heeft u een nieuwe lensdop welke jaren mee kan gaan. Onze ervaringen met dit merk en de levensduur van hun producten zijn tevens zeer positief. Bij elke Caruba lensdop staat er in de titel vermeld wat het aantal millimeters is.

Bekijk de Caruba Lensdoppen