Uitleg over Flitsparaplu's

Uitleg over Flitsparaplu's

Wanneer u zoekende bent naar een flitsparaplu zult u waarschijnlijk al gemerkt hebben dat er heel veel verschillende flitsparaplu's aangeboden worden. Alleen al kijkende naar het aantal merken waartussen u kunt kiezen, zoals Godox, Falcon Eyes en Linkstar. In deze blog leggen wij u uit waar u zoal op kunt letten bij het aanschaffen van een flitsparaplu en wat de onderlinge verschillen zijn.

Belangrijkste eigenschappen

Elke flitsparaplu wordt gekenmerkt door een aantal vaste eigenschappen. Hierbij kunt u denken aan het formaat (diameter in centimeters), binnenkleur en buitenkleur.

Effect van kleur op het flitsen

De binnenkleur van de flitsparaplu is erg bepalend wat voor soort flitslicht er zal ontstaan. Wilt u bijvoorbeeld een hard flitslicht, welke ideaal voor portretten en schaduwrijke foto's is, dat effect kunt u creëren met een zilverkleurig binnenoppervlak. Een witte binnenkleur van de flitsparaplu wordt gebruikt om redelijk zacht licht te reflecteren. Bij deze voorbeelden is de buitenkleur van de paraplu zwart, maar natuurlijk kunt u ook kiezen voor een witte buitenkleur. Deze flitsparaplu's worden ook wel strobist of strobeflash genoemd. Bij deze paraplu is geen zwarte laag aanwezig, waardoor de paraplu direct als shoot-trough fungeert. Hiermee verzacht en verspreidt u het licht op eenzelfde wijze als bij een softbox. Een flitsparaplu met een gouden/sunlight reflecterende binnenkant weerkaatst een warm licht, te vergelijken met zonlicht.

Bekijk alle flitsparaplu's