December acties: 5% korting op Falcon Eyes, Saramonic, StudioKing, Miops, Rolux, Linkstar en Boya
×
  Konus Studie Microscoop Campus-2
  • Konus Studie Microscoop Campus-2

  Konus Studie Microscoop Campus-2

  € 438,99
  Of betaal in 3 termijnen, met 0% rente.
  Inclusief belasting
    Specialist op het gebied van fotografie

  Al meer 20 jaar gerenommeerde fotozaak met een fysieke winkel te Beilen.

    Persoonlijk advies

  Via chat, mail en/of telefoon.

  De Konus Studie Microscoop Campus-2 is een biologische stereo microscoop welke uitermate geschikt is voor de gevorderde en professionele gebruiker. De Campus-2 is de verbeterde opvolger van de Konus Studie Micrscoop Campus, de halogeen verlichting is vervangen door led en daarnaast is de Campus-2 ook met (oplaadbare) batterijen te gebruiken. Hierdoor kan deze biologische microscoop overal ingezet worden, ook als er geen stopcontact aanwezig is.

  Daarbij is de Konus Campus-2 voorzien van DIN achromatische zoomobjectieven (4x, 10x, 40x en 100x), met de twee groothoekoculairen van 10x kan een vergroting behaald worden van 40 - 1000x. 

  De tubus van de microscoop heeft een 45 graden stereo inkijk en de dioptrie van beide oculairen is aanpasbaar. Hierdoor kan het preparaat haarscherp bekeken worden. De microscoop wordt geleverd met een dimbare ledverlichting, een N.A. 1,25 Abbe condensor met irisdiafragma met filter en vier filterglaasjes (oranje, wit, lichtblauw en groen). De microscoop beschikt over een stevige metalen behuizing en wordt geleverd in een kleuren verpakking.

  Behuizing

  De behuizing van de Campus-2 is van metaal en beschikt verder over een kunststof tafel met een oppervlak van 115 x 125 mm. Deze tafel is voorzien van een coaxiale kruistafel waarmee het mogelijk wordt om het preparaat te verplaatsen zonder deze aan te raken. De coaxiale snel-en-fijn focusinrichting zorgt ervoor dat er snel en uiterst nauwkeurig geobserveerd kan worden.

  Met behulp van twee objectklemmen is het mogelijk om uw objectglaasje stevig vast te klemmen op de tafel. De microscoop is voorzien van twee scherpstelwielen, voor snelle en fijne scherpstelling. Alle optische delen van de microscoop zijn voorzien van een anti-schimmel coating.

  Oculairen

  Doordat de Campus-2 is uitgerust met twee groothoekoculairen heeft u een groot gezichtsveld en is de dieptescherpte uitstekend. De DIN achromatische objectieven zorgen voor minder chromatische aberratie en geven de kleuren natuurecht weer. Dit maakt de Campus-2 tevens geschikt voor foto- en videotoepassingen. U bevestigt eenvoudig de optionele Konus Digitale Camera Adapter (zie optionele accessoires) 

  De oculairen hebben een inkijkhoek van 45 graden waardoor de microscoop in een ontspannen houding gebruikt kan worden.

  Verlichting

  De doorlichtverlichting van de Campus-2 komt van een dimbare led in de voet van de microscoop. Onder de tafel bevindt zich de Abbe Condensor, welke er voor zorgt dat het licht zo efficiënt en gelijkmatig mogelijk over het object verdeeld wordt om het beste resultaat te verkrijgen. In de Abbe Condensor bevindt zich de filterhouder waarin de meegeleverde filterglaasjes geplaatst kunnen worden om het onderwerp met het beste contrast te kunnen observeren. De bovenkant van de Abbe Condensor kan losgedraaid worden, waarna de filterhouder zichtbaar is. Onderaan de Abbe Condensor bevindt zich een schuifje waarmee u het diafragma kunt vergroten en verkleinen om de hoeveelheid licht te bepalen welke doorgelaten wordt.

  Stroomvoorziening

  In de voet van de microscoop bevindt zich een compartiment waar drie zowel oplaadbare als niet oplaadbare AA-batterijen in geplaatst kunnen worden, dit maakt het mogelijk om de Campus-2 ook mobiel te gebruiken. Hierdoor is het mogelijk om op locatie bijvoorbeeld ontlasting van dieren te onderzoeken op parasieten. De oplaadbare batterijen kunnen worden opgeladen in de meegeleverde oplader. Uiteraard kan de microscoop ook nog altijd door middel van een stopcontact voorzien worden van stroom.

  Toepassing Konus Studie Microscoop Campus-2

  De Campus-2 is een professionele microscoop die uitermate geschikt is voor wetenschappelijke doeleinden. Het is geschikt voor het bekijken van bacteriën en parasieten bij onder andere vissen en mest. Ook voor het onderzoeken van bloed en urine is de deze microscoop een goede keuze.

  Doordat de biologische microscoop ook gevoed kan worden met (oplaadbare) batterijen is de Campus-2 overal inzetbaar en dus ook te gebruiken op locatie.

  Mocht u problemen ervaren met of vragen hebben over de Konus Studie Microscoop Campus-2, dan kunt u bij ons terecht. Doordat de leverancier van Konus zich ook in het noorden van Nederland bevindt kunnen wij u snel van dienst zijn.
  435307

  Specifieke referenties

  Je bent misschien ook geïnteresseerd in